7x lekker lunchen in Eindhoven

Eindhoven, mijn (ex) hometown, de lichtstad, en een van de meest populaire expat steden in Nederland. In de afgelopen jaren zijn er ontzettend veel leuke en vernieuwende horeca zaken in Eindhoven geopend. Eindhoven is BOOMING !

Daarom zet ik voor jullie 7 van de leukste lunchplekken van Eindhoven, op willekeurige volgorde, op een rijtje.

The Happiness café

The Happiness Café was de eerste ontbijt/lunch spot in Eindhoven waar je terecht kon voor gezonde, en waar mogelijk biologisch, gerechten. Op het menu staan voedzame salades, overheerlijk pancakes, acai bowls en lekker belegde broodjes. Maar ook voor een koffie break met wat lekkers ben je hier op het goede adres. Matcha cupcakes, banana bread en seasalted caramal brownies. HEAVEN.

Meneer de Boer

Bij Meneer de Boer begrijpen ze jouw need for all day breakfast. Wentelteefjes all day !
Heb je zin in een lazy sunday met laat ontbijt. Dan ben je bij Meneer de Boer aan het goede adres. Maar ook doordeweeks wordt er aan je gedacht. Dan zijn ze al op 7:00 open om jou te voorzien van een overheerlijk ontbijtje. Wat dacht je bijvoorbeeld van pancakes, wentelteefjes, yoghurt met home made granola en een lekker bakkie koffie. En een ochtendhumeur, dat kennen ze niet bij Meneer de Boer. Meneer en mevrouw de Boer zijn altijd vrolijk en klantvriendelijk.

Grand café de Wildeman

Op de markt in Eindhoven vind je veel verschillende grand café’s. Een daarvan is de Wildeman. Hier hebben ze voor ieder wat lekkers. Tosti’s, boterhammen, sandwiches, hotdogs en hamburgers. De Wildeman is relaxed en ongedwongen. Niet te veel poespas, gewoon lekker eten. Probeer eens de Teriyaki chicken sandwich. Echt een aanrader. Daarna kun je dan met een goedgevulde maag weer lekker verder shoppen.

Toasted & Roasted

Ben jij een echte tosti of burger lover ? Toasted & Roasted – tosti’s en burgers, has got you covered (in cheese) !
Je vindt de meest bijzondere tosti’s op de menukaart. Ik schreef er een aparte blog over.
Binnenkort een nieuwe blog over deze hotspot. Want sinds kort hebben ze ook de lekkerste hamburgers op het menu.
De perfecte plek voor een snelle maar goede lunch tijdens een dagje shoppen.
Extra handig: je kunt je tassen van het shoppen in een locker plaatsen, zodat je weer met lege handen verder kunt shoppen. Super handig toch !?

Brownies & Downies

Wil jij geholpen worden door het allervrolijkste personeel van Eindhoven ? Dan moet je bij Brownies & Downies zijn. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met de lekkerste gerechten zorgen zij voor een onvergetelijke lunch. Je vindt ze aan het Victoria park in Eindhoven. Een rustig plekje in Eindhoven, met in de zomer altijd een zonnig terras. Even weg van de drukte, maar wel op loopafstand van de winkels.
Oeh, en wist je dat je hier ook onwijs lekker kunt high tea-en ? Zeker de moeite waard !

Anne & Max

Word jij blij van biologische en fairtrade producten ? Dan zit je bij Anne & Max goed. Ze zitten op het gezelligste straatje van Eindhoven, de Kleine Berg. Het heeft een fijne huiskamer sfeer en het is tevens een fijn plekje om rustig wat te werken.
Probeer hier ook zeker eens de vegan taartjes van ‘de taarten van Jansen’. Weer eens wat anders dan een standaard stukje appeltaart.
Mocht je heel vroeg in Eindhoven zijn dan kun je hier ook heerlijk ontbijten.

Natuurlijk heeft Eindhoven nog veel meer leuks te bieden. Maar er moet natuurlijk ook nog zelf iets te ontdekken zijn, toch ?

Geniet van je lunch in de leukste stad van Brabant 😉

Liefs,
Nicky

Plaats een reactie