Ik was bij de opening van ‘Brasserie de Restauratie’ op het station van Eindhoven

Eind maart werd ik uitgenodigd door Café en Brasserie de Restauratie in Eindhoven. Samen met Eindhovens rondje en nog meer leuke Brabantse blogsters mocht ik komen proeven en beleven.

De Restauratie was vroeger, in de jaren ’50, al een plek waar je terecht kon voor ontbijt,lunch en diner. Vroeger reden er natuurlijk veel minder treinen en moest je vaak langer wachten op je trein. De stations-restauratie was dan een fijne plek om te wachten.

Nu, na een flinke verbouwing, is de Restauratie in ere hersteld. Er is nog veel terug te vinden van vroeger. Wat dacht je van die prachtige kroonluchters, het plafond en de gips stoeltjes. Deze zijn waar nodig gerenoveerd, maar zoveel mogelijk in de oude staat teruggeplaatst.

IMG_1215

Het interieur is strak en modern, maar geeft nog steeds het gevoel van hoe het vroeger was. De stoeltjes die je op deze foto’s ziet zijn ‘geleende stoeltjes’. Inmiddels zijn deze vervangen door de originele gips stoeltjes die er vroeger ook stonden.

IMG_1193

IMG_1241

Wat ik echt super cool vind is het bord met daarop de vertrekkende treinen. Vroeger was dit zo’n old-skool ‘klapperbord’ ( of hoe je dat ook noemt, haha!). Nu is het bord wat meer gedigitaliseerd, maar het geeft wel dat vertrouwde gevoel van vroeger.

Genoeg over de inrichting, bring on the food !

Net zoals vroeger kun je in de Restauratie ook nu weer terecht voor ontbijt, lunch en diner. Alle gerechten op de kaart zijn in samenwerking met ‘lokale helden’. Wat dacht je van de lekkere worstenbroodjes van Houben, of een lekker soepje van ‘de Verspillingsfabriek’. Maar ook biertjes van de ‘Stadsbrouwerij’, chocoladebollen van ‘Bakkerij Renders’ en sluit af met een lekker ‘Nipperke’.

IMG_1208

IMG_1212

IMG_1219

IMG_1240

Meet me under the clock !

Je kent dat wel uit die romantische films van vroeger; ‘meet me under the clock’. Brasserie de Restauratie zit letterlijk ‘onder de klok’ en heeft daar iets heel leuks bij bedacht. Als je afrekent vind je bij de kassa een ansichtkaart die je als uitnodiging kan versturen naar iemand anders. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een tijdstip invullen, een persoonlijke berichtje schrijven, het juiste adres invullen en dan kun je de kaart afgeven aan de kassa. Zij zorgen er dan voor dat jouw kaart verzonden wordt !

IMG_1206

Super leuk toch ?! Kun je bijvoorbeeld je moeder uitnodigen om te ontbijten voordat je een dagje gaat shoppen. Zoals ik deed… 😉 En daardoor kon ik fijn voor de tweede keer eten bij Brasserie de Restauratie.

Ohja alles is ook nog eens hartstikke betaalbaar ! Dus kom iets eerder naar het station en geniet van een koffie met iets lekkers, voordat je verder reist met de trein.

IMG_1200
Deze ouderwetse courant doet dienst als menu kaart. COOL TOCH ?!

Ging jij hier vroeger ook wel eens naar toe ? Welke herinneringen heb jij bij de Restauratie ? Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen !

Liefs, Nicky

Plaats een reactie